Pelillistä oppimista kiertotaloudesta nuorille ja aikuisille

Kiertotalous avaa mahdollisuuksia kestävään tulevaisuuteen ja tarjoaa myönteisiä toimintamahdollisuuksia jo tänään. Se edellyttää uudenlaista ajattelua sekä yrityksiltä että asiakkailta. Oppiminen mahdollistuu parhaiten oman kokemisen ja ajattelemisen sekä yhdessä tekemisen ja vuorovaikutuksen kautta.

Circula Kiertotalous- ja yrittäjyyspeli on yhteistä tekemistä, ideointia ja oppimista. Peli sopii osaksi lukion, ammatillisen koulutuksen tai ammattikorkeakoulun opintoja. Nuorimmat pelaajat ovat olleet yläkoululaisia, vanhimmat työelämässä kokeneita asiantuntijoita.

Circula-pelin lähtökohtia ovat pelaajien omat voimavarat – taidot ja persoonallisuus – sekä ylijäämäresurssit, jotka voivat olla materiaaleja, tavaraa tai tiloja. Pelissä yritystiimit ideoivat kiertotalouden mukaista liiketoimintaa omien voimavarojensa ja saatavilla olevien resurssien pohjalta. Jokainen tiimi kehittää omaa yritysideaansa, mutta pelin yllätykset ohjaavat tiimit tekemään myös yhteistyötä muiden yritysten kanssa.

Circula-materiaali

Lisäpotkua pelinjohtajille – tai sellaiseksi aikoville!

Opi hyödyntämään Circulaa! SYKLI ja Nuori Yrittäjyys ry järjestävät kaksi työpajaa opettajille, kouluttajille ja muille ohjaajille, jotka haluavat hyödyntää peliä työssään. Työpaja järjestetään Tampereella 1.2.2019 ja Turussa 26.2.2019. Tutustu ja ilmoittaudu Nuori Yrittäjyys ry:n koulutuskalenterissa.

NY Koulutuskalenteriin

Circula on Facebookissa!