Pelillistä oppimista kiertotaloudesta nuorille ja aikuisille

Kiertotalous luo uusia, innostavia mahdollisuuksia kestävään tulevaisuuteen. Uudenlaista ajattelua tarvitaan sekä yrityksiltä että asiakkailta. Ajattelu uudistuu ja oppiminen mahdollistuu oman kokemisen, yhdessä tekemisen ja vuorovaikutuksen kautta.

Circula on yhdessä tekemistä, ideointia ja oppimista. Peli sopii nuorille ja aikuisille osana esimerkiksi opiskelua, vapaa-ajan toimintaa tai ympäristöneuvontaa. Aineisto on suunnattu ensisijaisesti ammatilliselle toiselle asteelle ja lukioille, mutta aineistoa voi hyvin soveltaa peruskoulun yhdeksäsluokkalaisille ja ammattikorkeakouluopiskelijoille. Peli toimii hyvin osana laajempaa kiertotalouden oppimiskokonaisuutta ja siihen voidaan liittää yritysyhteistyötä.

Circula-pelin lähtökohtia ovat pelaajien omat voimavarat – taidot ja persoonallisuus – sekä ylijäämäresurssit, jotka voivat olla materiaaleja, tavaraa tai tiloja. Pelissä muodostetaan yritystiimit, joiden tavoitteena on kehittää omien voimavarojensa ja saatavilla olevien resurssien pohjalta kannattavaa liiketoimintaa. Yrityksen tulisi käyttää luonnonvaroja kekseliäästi ja kestävästi ja samalla auttaa ratkaisemaan sosiaalisia ja/tai ympäristöongelmia.  Jokainen tiimi kehittää omaa yritystään, mutta pelin yllätykset ohjaavat tiimit tekemään myös yhteistyötä muiden yritysten kanssa.

Tulosta maksuton peli tai osallistu yhteistilaukseen 30.11. mennessä!

Circula-materiaali

Lisäpotkua pelinjohtajille – tai sellaiseksi aikoville!

Opi hyödyntämään kiertotalouspeliä! SYKLI ja Nuori Yrittäjyys ry järjestävät syksyllä 2018 ja talvella 2019 viisi työpajaa opettajille ja muille kouluttajille, ohjaajille tai neuvojille, jotka haluavat hyödyntää peliä työssään. Tutustu ja ilmoittaudu Nuori Yrittäjyys ry:n koulutuskalenterissa.

Jyväskylä 24.8.  Ι  Helsinki 10.10.  Ι  Oulu 14.11.  Ι  Tampere 1.2.  Ι  Turku 26.2. 

NY Koulutuskalenteriin

Circula on Facebookissa!