CIRCULA-PELIN MATERIAALIT

Circula muodostuu ennakkotehtävistä, peliä edeltävästä Kiertotalouskävelystä, Circula-pelipajasta ja oppimisen jatkumosta.

Ennakkotehtävät auttavat opiskelijoita orientoitumaan kiertotalouden ja yrittäjyyden teemoihin ja saamaan siten enemmän irti pelistä. Kiertotalouskävely johdattaa pelipajaan ja yritystiimien muodostamiseen. Jatkumo syventää oppimista yrittäjyyskasvatukseen, omalle ammattialalle tai lukion teemaopintoihin.

Circula on tuotettu Suomen itsenäisyyden rahasto Sitran rahoituksella ja julkaistu maksuttomasti opetuskäyttöön. Hyviä hetkiä pelillisen oppimisen ja kiertotalouden parissa!

Circula-peliaineiston yhteistilaus lähtee pian painoon mutta vielä ehdit mukaan! Oppilaitospaketti muodostuu opettajan materiaaleista sekä peliaineistoista viidelle tiimille, yhteensä enintään 25 pelaajalle. Pakettia voidaan hyödyntää myös esimerkiksi vapaa-ajan toiminnassa tai ympäristöneuvonnassa.

Lue lisää yhteistilauksesta ja tilaa 30.11. mennessä!

Tutustu ja tilaa

OPETTAJAN OPAS

Tutustu aluksi opettajan oppaaseen. Opasta kannattaa tutkia rinnakkain peliohjeen kanssa.

Lataa pdf

PELIOHJE

Tulosta peliohje jokaisen tiimin pöytään. Ohjetta ei tarvitse lukea kerralla, vaan sitä voi seurata pelin edetessä vaihe vaiheelta.

Lataa pdf

KÄYTTÖEHDOT

Circula on julkaistu Creative Commons CC BY-NC-ND -lisenssillä:

– Sisältöä voi käyttää opetustarkoituksessa, mutta ei kaupallisesti.
– Aineistoa ei voi muokata tai tallentaa siitä uusia versioita.
– Voit jakaa aineistoa ei-kaupallisesti esimerkiksi verkkosivuilla tai somessa.
– Jakaessasi mainitse aina lähde (www.circula.fi) ja lisenssi!

PELILAUTA

Jokaiselle yritystiimille tarvitaan oma pelilauta. Voit tulostaa pelilaudan A1-koossa, koota sen neljästä osasta tai lähettää sen painettavaksi alan yrityksessä.

Pelilauta A1 Pelilauta 4xA3 Painovalmis

PELIKORTIT

Pelikortit ovat ZIP-kansiossa, erillisissä tiedostoissa.Tulosta peliin yksi sarja resurssikortteja ja yksi sarja yllätyskortteja. Tulosta jokaiselle tiimille taito- ja vahvuuskorttisarjat. Jotta tiimien korttipakat on helpompi pitää erillään, ne on merkitty numeroilla 1-5.

Lataa kansio

LIIKETOIMINTAMALLIT

Tulosta jokaiselle tiimille yhteenveto kiertotalouden liiketoimintamalleista. Liiketoimintamallit tulevat tutuksi peliä edetävässä avaustehtävässä.

Lataa pdf

PALAUTEKORTIT

Palautekortteja käytetään pitchauksen yhteydessä, jos pelissä ei ole arviointiraatia. Tulosta yksi arkki jokaiselle tiimille. Arkissa on neljä erilaista korttia.

Lataa pdf

PISTELOMAKKEET

Tulosta yksi lomake jokaiselle tiimille. Arkilla on kaksi lomaketta.

Lataa pdf

KIERTOTALOUSESITTEET

Kiertotalousesitteitä käytetään Circula-pelipajan yhteisenä avaustehtävänä. Esitteiden yritysesimerkit on jaettu viiteen tiedostoon kiertotalouden liiketoimintamallien mukaisesti. Valitse ryhmällesi sopivat yritysesimerkit.

Lataa kansio

CIRCULA-LOGOT

Käytä Circula-logoa, kun tuotat omaa peliin liittyvää koulutusmateriaalia tai esitteitä.

Lataa kansio

PAINOVALMIS AINEISTO

Circulasta on saatavissa myös maksuton, painovalmis aineisto, joten voit halutessasi lähettää koko pelin painoon tulostettavaksi. Tiedustelut: heli-maija.nevala [at] sykli.fi

TULOSSA!

Syksyllä 2018 julkaisemme vielä esimerkkejä Circulasta ja kiertotalousoppimisesta Sakkyssä ja Omniassa. Nuori Yrittäjyys ry tuottaa yhteistyössä Syklin kanssa digitaalisen työkalun, jolla nuoret yrittäjät voivat testata yritysideaansa kiertotalousnäkökulmasta..

Circula-pelistä julkaistaan uusi, palautteen perusteella viimeistelty versio alkuvuonna 2019.

Circula on Facebookissa!