KIERTOTALOUS

Kilpailu maailman luonnonvaroista kovenee ja samaan aikaan tietoisuutemme planeetan rajoista kasvaa. Kiertotalous tarjoaa myönteisiä toiminnan mahdollisuuksia ja tulevaisuuden näkymiä samalla, kun se edellyttää meiltä ajattelun muutosta.

Kiertotalous sisältää vanhoja, tuttuja ja järkeviä toimintamalleja, kuten energian ja materiaalien säästävää käyttöä, huoltoa, korjaamista ja kierrätystä. Toisaalta kiertotalous merkitsee uusia ajattelu- ja liiketoimintamalleja, kuten jakamisalustoja ja palvelullistamista. Teknologian kehittyminen ja digitalisaatio mahdollistavat kiertotaloutta monin tavoin. Tuotekehitys on tärkeää: tuotteiden elinikää pyritään pidetämään esimeriksi suunnittelemalla modulaarisia laitteita, joita voidaan päivittää ja korjata moduuli kerrallaan. 

Vastuullinen, resurssiviisas ja luonnonvaroja säästävä toiminta on yritykselle kilpailuetu jo nyt, lähitulevaisuudessa elinehto. Kiertotalous voi tarjota lähivuosina ja -vuosikymmeninä runsaasti uusia työpaikkoja ammattilaisille huollon, päivityksen, korjausten ja kierrätyksen parissa.

Lue lisää kiertotaloudesta ja ammattitaidosta Ammattilaisen kädenjälki -blogikirjoituksessa Kolme kovaa ammattilaiselle!

Lue