Ostoskori: (0)

Kestävän ammattiosaamisen videokilpailu huipentuu voittajien valintaan ja yleisöäänestykseen

Miten ammattilainen voi ottaa huomioon ilmastovastuun ja kestävän kehityksen mukaisen toiminnan omalla alallaan? Ammatilliset opiskelijat ovat vastanneet tähän kysymykseen osallistumalla Oma kädenjälkeni -videokilpailuun. Nyt kilpailutöiden lähettämisaika on päättynyt ja finalistit on valittu. Yleisö voi äänestää suosikkiaan 19.10. klo 9:00 saakka kaikkien kilpailutöiden joukosta. Voittajat julkistetaan 21.10. AMKEpäivillä, joissa teemana on vastuullisuus.

Esiraadin valitsemat seitsemän finalistityötä on lähetetty Forssan ammatti-instituutista, Kainuun ammattioppilaitoksesta, Espoon Omniasta, Oulusta koulutuskuntayhtymä OSAOsta sekä Koulutuskeskus JEDUsta Oulaisista. Videoissa tuodaan kestävää ammattiosaamista esiin rakennusalalla, terveys- ja hyvinvointialalla sekä media- ja ICT-alalla.

Finalistien joukosta voittajat valitsee tuomaristo, johon kuuluvat kansanedustaja ja nuorisotutkija Veronika Honkasalo, tubettaja Bettina Peltoniemi, toimittaja Piritta Palokangas Markkinointi ja Mainonta -lehdestä sekä viestinnän asiantuntija Antti Lehtinen Sitrasta.  

”Ideoista näkyy, että kestävän kehityksen haltuun ottamista on oikeasti pohdittu. Toivottavasti videoiden myötä tekijät rohkaistuvat olemaan oman alansa edelläkävijöitä. Pidämme tuomaristossa erityisesti siitä, että videot ovat niin persoonallisia. Huomaa, että niiden tekemiseen on heittäydytty”, Honkasalo kommentoi finalistivideoita.

Voittajatyöt palkitaan seuraavasti: 1. palkinto on 1000 euroa, 2. palkinto on 700 euroa ja 3. palkinto on 500 euroa. Yleisöäänestyksen voittajatyö palkitaan 300 eurolla.

Oma kädenjälkeni -videokilpailu on osa OPH:n rahoittamia viestintä ja vetovoimatoimien tukemiseen liittyviä hankkeita, joilla pyritään nostamaan ammatillisen koulutuksen arvostusta. Esiraatina toimi hankkeen ohjausryhmän edustajat OPH:sta, SYKLIstä, AMKE ry:stä, Skills Finlandilta, SAKKI ry:stä, OKKA-säätiöltä sekä Nuori Yrittäjyys ry:stä. Kilpailun suojelijana toimii opetusministeri Li Andersson

Lisätietoja: Projektipäällikkö Päivi Suihkonen, Suomen ympäristöopisto SYKLI, p. 050 453 3802, paivi.suihkonen@sykli.fi

Aura Piha

Aura Piha

Aura toimii Syklissä projektiasiantuntijana, kehittäjänä ja kouluttajana.
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Lue myös nämä:

Feet and arrows on road background. Pair of foot standing on tarmac road with colorful graffiti arrow sign choices, creative and idea concept. Selfie woman wearing white shoe or sneaker. Top view.
Uutinen

Opettaja: Ilmoittaudu syksyn Tunne ilmasto -koulutuksiin tai opiskele verkossa

Haluaisitko lisää työkaluja ilmastotekojen toteuttamiseen kouluissa tai tukea ilmastotunteiden käsittelyyn esiopetuksessa? Tunne ilmasto -koulutusten tavoitteena …

Lue lisää
shutterstock_330406841-(1)_928kt
Uutinen

Vastuullisuusviestintä oppilaitoksissa -webinaarisarjaan ehtii vielä ilmoittautua

Koulutuksen aikana osallistujat rakentavat oppilaitokselle tai omalle toiminnalleen vastuullisuusviestintäsuunnitelman.

Lue lisää
Mies seisoo pellolla keväthangessa
Blogi

Tapio Pelto: Vastuullinen kiinteistönhoito kuuluu ammattitaitoon

Mitä tarkoittaa vastuullinen kiinteistönhoito? Verkkokurssin aiheesta kirjoittanut Tapio Pelto on pohtinut käytännön esimerkkejä runsaasti.

Lue lisää