Ostoskori: (0)

Kestävän ammattiosaamisen videokilpailu huipentuu voittajien valintaan ja yleisöäänestykseen

Miten ammattilainen voi ottaa huomioon ilmastovastuun ja kestävän kehityksen mukaisen toiminnan omalla alallaan? Ammatilliset opiskelijat ovat vastanneet tähän kysymykseen osallistumalla Oma kädenjälkeni -videokilpailuun. Nyt kilpailutöiden lähettämisaika on päättynyt ja finalistit on valittu. Yleisö voi äänestää suosikkiaan 19.10. klo 9:00 saakka kaikkien kilpailutöiden joukosta. Voittajat julkistetaan 21.10. AMKEpäivillä, joissa teemana on vastuullisuus.

Esiraadin valitsemat seitsemän finalistityötä on lähetetty Forssan ammatti-instituutista, Kainuun ammattioppilaitoksesta, Espoon Omniasta, Oulusta koulutuskuntayhtymä OSAOsta sekä Koulutuskeskus JEDUsta Oulaisista. Videoissa tuodaan kestävää ammattiosaamista esiin rakennusalalla, terveys- ja hyvinvointialalla sekä media- ja ICT-alalla.

Finalistien joukosta voittajat valitsee tuomaristo, johon kuuluvat kansanedustaja ja nuorisotutkija Veronika Honkasalo, tubettaja Bettina Peltoniemi, toimittaja Piritta Palokangas Markkinointi ja Mainonta -lehdestä sekä viestinnän asiantuntija Antti Lehtinen Sitrasta.  

”Ideoista näkyy, että kestävän kehityksen haltuun ottamista on oikeasti pohdittu. Toivottavasti videoiden myötä tekijät rohkaistuvat olemaan oman alansa edelläkävijöitä. Pidämme tuomaristossa erityisesti siitä, että videot ovat niin persoonallisia. Huomaa, että niiden tekemiseen on heittäydytty”, Honkasalo kommentoi finalistivideoita.

Voittajatyöt palkitaan seuraavasti: 1. palkinto on 1000 euroa, 2. palkinto on 700 euroa ja 3. palkinto on 500 euroa. Yleisöäänestyksen voittajatyö palkitaan 300 eurolla.

Oma kädenjälkeni -videokilpailu on osa OPH:n rahoittamia viestintä ja vetovoimatoimien tukemiseen liittyviä hankkeita, joilla pyritään nostamaan ammatillisen koulutuksen arvostusta. Esiraatina toimi hankkeen ohjausryhmän edustajat OPH:sta, SYKLIstä, AMKE ry:stä, Skills Finlandilta, SAKKI ry:stä, OKKA-säätiöltä sekä Nuori Yrittäjyys ry:stä. Kilpailun suojelijana toimii opetusministeri Li Andersson

Lisätietoja: Projektipäällikkö Päivi Suihkonen, Suomen ympäristöopisto SYKLI, p. 050 453 3802, paivi.suihkonen@sykli.fi

Päivi Suihkonen

Päivi Suihkonen

Kirjoittaja on projektipäällikkö Suomen ympäristöopisto Syklissä.
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös nämä:

kestava-tulevaisuus
Blogi

Kestävä tulevaisuus haltuun

Vierasblogissa Niina Rossi Omniasta kirjoittaa Johdanto kestävään tulevaisuuteen -verkkokoulutuksen annista. Niina työskentelee Espoon koulutuskuntayhtymä Omniassa …

Lue lisää
circula-pelilauta-kuvaaja-joonas-lumpeinen
Uutinen

Lisäpainos Circula®-pelistä nyt myynnissä

Hyviä uutisia Circula®:n ystäville näin heti vuoden alkuun! Pelistä otetaan pieni lisäpainos vastaamaan kysyntään ja …

Lue lisää
pexels-alexas-fotos-2277784
Blogi

Oppilaitokset yhteiskuntaa muuttamassa: menestystarinoita hanketyön takana

Ammatillisen koulutuksen avulla eri ammattialojen osaamista voidaan muuttaa kestävämmäksi ja sitä kautta vaikutetaan koko yhteiskuntaan. …

Lue lisää