Ostoskori: (0)

Vastuullisen ammattitaidon verkkokurssit on julkaistu!

Vastuullisen ammattitaidon verkkokurssit on julkaistu!

Kurssien avulla ammattilaiset ja opiskelijat voivat opiskella kestävän kehityksen ja kiertotalouden keskeiset asiat ja vastuulliset käytännöt konkreettisten työtehtävien ja esimerkkien kautta. Materiaalia elävöittävät tehtävät, videot ja esimerkit työelämästä. 

Kurssien avulla ammattilainen voi kasvattaa osaamistaan, parantaa kysyntäänsä työmarkkinoilla ja löytää merkityksellisyyttä työhönsä. Opiskelija saa hyväksytysti suoritetusta kurssista osaamistodistuksen. Yritykset puolestaan varmistavat vastuullisuusstrategiansa onnistumisen panostamalla henkilökunnan kouluttamiseen ajasta ja paikasta riippumattomalla tavalla. Kurssit palvelevat myös ammatillisia oppilaitoksia valmistelemalla opiskelijoita tämän päivän työelämän vaatimuksiin.

Lue lisää kurssien hyödyistä yrityksille, oppilaitoksille ja ammattilaisille.

Johdanto kestävään kehitykseen

Kurssin käytyään opiskelija huomaa, miten toiminta työssä vaikuttaa ympäristöön, yhteiskuntaan, asiakkaaseen ja työnantajaan. Johdantokurssilla käydään läpi kestävän kehityksen eri osa-alueisiin liittyviä termejä ja ilmiöitä. Opiskelija tutustuu esimerkiksi kiertotalouteen, elinkaareen ja ilmastonmuutokseen.

Kurssi toimii johdantona ammattialakohtaisille kursseille, joissa syvennytään tietyn ammatin konkreettisiin toimenpiteisiin.

Vastuullisen ruokapalvelualan kurssi

Vastuullisuus on olennainen osa ammattitaitoa ruokapalvelualalla. Ammattikeittiöiden valinnat vaikuttavat koko elintarvikeketjuun alkutuotannosta kuluttajan lautaselle asti. Kurssilla käydään läpi ruokapalvelun kestäviä ja vastuullisia valintoja, kuten ruuantuotannon elinkaarta, kestävään ruokalistasuunnittelua, hävikin vähentämistä sekä viestintää ja asiakaspalvelua.

Vastuullisen kiinteistönhoidon kurssi

Kurssin suoritettuaan opiskelija tuntee kiinteistönhoidon ekologisia, sosiaalisia ja taloudellisia vaikutuksia. Kurssilla käydään läpi muun muassa rakennusten elinkaarta, hyvää sisäilmastoa, resurssiviisauden ja kiertotalouden periaatteita, teknisiä järjestelmiä sekä vastuullista asiakaspalvelua.

Vastuullisen matkailun kurssi

Vastuullisuudesta on tullut entistä tärkeämpi osa laadukasta matkailuelämystä. Kurssin jälkeen opiskelija tuntee matkailun alan vaikutuksia ympäristöön, ihmisiin ja talouteen. Kurssilla käydään läpi muun muassa resurssiviisautta, paikallisuuden kunnioittamista, eettisiä ja turvallisia toimintatapoja sekä vastuullista asiakaspalvelua, viestintää ja johtamista.

Vastuullisen kaupan alan kurssi

Kurssin jälkeen opiskelija tuntee kaupan alan vaikutuksia ympäristöön, ihmisiin ja talouteen. Kurssilla käydään läpi muun muassa kiertotaloutta ja resurssiviisautta, tuotetuntemusta sekä vastuullista asiakaspalvelua, myyntiä ja markkinointiviestintää.

Ammattilaisen kädenjälki -verkkokurssit on tehty SYKLIn, Perho Liiketalousopiston ja Aalto yliopiston yhteistyönä. Tekemistä on rahoittanut Hämeen ELY-keskus.

Uutista päivitetty 8.6.: verkkokurssit on julkaistu.

Päivi Suihkonen

Päivi Suihkonen

Kirjoittaja on projektipäällikkö Suomen ympäristöopisto Syklissä.
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös nämä:

Kantava_loppuseminaari
Uutinen

Osallistu webinaariin: Ammatillinen koulutus kestävän tulevaisuuden rakentajana

KANTAVA-hankkeen päätöswebinaari 3.12.2020 klo 13–16 Kestävän tulevaisuuden rakentaminen haastaa yhteiskunnan ja koulutuksen uudistumaan. Kantava-hankkeessa yli …

Lue lisää
Voittajat_keskikokoinen_rajattu
Uutinen

Kestävän ammattiosaamisen videokilpailun voittivat Forssan ammatti-instituutin opiskelijat

Oma kädenjälkeni -videokilpailun pääpalkinnon ovat voittaneet media-alan opiskelijat Tiia-Maria Laukkanen sekä Hanna-Maria Karppinen Forssan ammatti-instituutista …

Lue lisää
videokilpailu-banneri.jpg
Uutinen

Kestävän ammattiosaamisen videokilpailu huipentuu voittajien valintaan ja yleisöäänestykseen

Miten ammattilainen voi ottaa huomioon ilmastovastuun ja kestävän kehityksen mukaisen toiminnan omalla alallaan? Ammatilliset opiskelijat …

Lue lisää