Videokilpailu kannustaa ammatillisia opiskelijoita esittelemään alansa ilmastovastuullisia tekoja

Vastuullinen osaaminen kuuluu kaikkien työntekijöiden ammattitaitoon. Omalla panoksellaan työntekijät varmistavat, että vastuulliset toimintatavat viedään käytäntöön asti. Oma kädenjälkeni -videokilpailu kannustaa kaiken ikäisiä ammattiin opiskelevia tuomaan esiin oman alansa vinkkejä ilmastovastuun ja kestävän kehityksen toteuttamiseksi.

Kilpailuun voi osallistua lyhyellä videolla osoitteessa kadenjalki.fi ja kilpailuaikaa on 15.3.2020 asti. Kilpailussa palkitaan kolme parasta videota sekä yleisön suosikki. Voittajat palkitaan rahapalkinnoin Taitaja 2020 -kisoissa Jyväskylässä toukokuussa 2020. Voittajalle on luvassa tuhat euroa.

Kilpailun tavoitteena on saada esiin ammatillisen osaamisen ja koulutuksen merkitys kestävän tulevaisuuden rakentamisessa.
”Moni ala kärsii arvostuksen puutteesta ja osaajapulasta. Samaan aikaan esimerkiksi ilmastonmuutos ahdistaa ja puhuttaa. Nyt on aika tuoda opiskelijoiden oma ääni ja osaaminen esiin. Osaava ammattilainen pystyy työssään edistämään ilmastonmuutoksen ratkaisuja, kiertotaloutta ja sosiaalista vastuullisuutta”, taustoittaa hankkeen projektipäällikkö Päivi Suihkonen Suomen ympäristöopisto Syklistä.

Videoissa voi esitellä vaikkapa taloudellista ajotapaa logistiikan alalla tai tiskikoneen energiapihiä käyttöä tarjoilijan työssä, kuten kilpailusivujen mallivideoissa. Kilpailuvideoiden ei tarvitse olla teknisesti erityisen laadukkaita, ja ne voi kuvata kännykällä.

Opettajien kannalta videot ovat oiva tapa saada opiskelijat pohtimaan oman alansa kestäviä käytäntöjä sekä omia ammatillisia vahvuuksia. Videoiden avulla niin opiskelijat kuin ammattioppilaitoksetkin voivat saada näkyvyyttä kauttaan leviävälle osaamiselle. Osaamisen leviämistä kuvaa myös kilpailun nimi.

”Oma kädenjälkeni on se positiivinen vaikutus, jonka osaava ammattilainen jättää maailmaan”, Suihkonen valottaa.

Suomen ympäristöopisto SYKLI järjestää kilpailun yhteistyössä Skills Finland ry:n, AMKE ry:n ja SAKKI ry:n kanssa. Kilpailun rahoittaa Opetushallitus ja sen suojelijana toimii opetusministeri Li Andersson.

Lisätietoja: projektipäällikkö Päivi Suihkonen, SYKLI, p. 050 453 3802, paivi.suihkonen@sykli.fi

Päivi Suihkonen

Päivi Suihkonen

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös nämä:

happiness mechanic on a garage
Uutinen

Ammattilaisen kädenjälki -verkkokurssien pilotointi käynnistyy helmikuussa 2020

Kestävän ammattitaidon verkkokurssit neljälle ammattialalle ovat etenemässä piloitointivaiheeseen. Helmi-toukokuussa 2020  testaamme kaupan alan, matkailun, kiinteistönhoidon …

Lue lisää
shutterstock_764634454
Uutinen

Tätä et halua missata: merkkaa kalenteriisi 5.11. – matka tulevaisuuteen!

Lähde kanssamme matkalle vuoteen 2035, jossa kiertotalous ja vastuullinen ammattitaito ovat arkea.  Ammattilaisen kädenjälki – …

Lue lisää
Kotipizza_pizzanpaistaja-kreatos
Uutinen

Uusi Ammattilaisen kädenjälki -verkkosivusto julkaistu

Ammattilaisen kädenjälki -verkkosivusto on palvellut yrityksiä ja ammatillisia opettajia jo usean vuoden ajan. Kuluttajat ja …

Lue lisää