Circula julkaistiin Omnian Yrittäjyyden oppimaiseman avajaisissa

Omnian Yrittäjyyden oppimaiseman avajaisia juhlittiin 4.9.2018 uusitussa Hulabaloo -tilassa Espoossa, Kirkkokatu 16 A:ssa. Tapahtumassa omnialaiset opiskelijat pääsivät kokeilemaan Pop Up -yrittäjyyttä päiväksi. Esillä oli mm. opiskelijoiden kahvila Black Apple, Popcorn-piste, hierontaa sekä nyrkkeilijä/NY-yrittäjä Arslanin fanituotteita. Avajaisiin osallistuivat myös Omnian tiloissa toimivat Luoviva-yrittäjät.

Yrittäjyyden oppimaisema on omnialaisten opiskelijoiden avoin oppimisympäristö. Oppimaisema vastaa yrittäjyyskasvatuksesta ja rakentaa opiskelijoille erilaisia oppimispolkuja yrittäjyyteen. Omniassa yrittäjyyden opetukseen on vahvasti integroitu vastuullisen yrittäjyyden kulma. YrittäjyysSprinteillä on mahdollisuus kerätä osaamista kiertotaloudesta ja vastuullisesta yrittäjyydestä.

Yrittäjyyden oppimaiseman avajaisissa lanseerattiin Kiertotalous- ja yrittäjyyspeli Circula. Niin opiskelijat, opettajat kuin yrittäjätkin pääsivät testaamaan Circula -peliä ja kiertotalouteen liittyvää osaamistaan. Pelin ympärillä kävikin koko avajaisten ajan melkoinen kuhina. Kiertotalous ja vastuullisuus kiinnostavat nuoria. Circula-pelin on kehittänyt Suomen ympäristöopisto SYKLI yhteistyössä Nuori Yrittäjyys ry:n, Savon koulutuskuntayhtymä Sakkyn ja Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnian kanssa. Peli on tuotettu osana Suomen itsenäisyyden rahasto Sitran rahoittamaa hanketta.

Avajaisten pääpuhujana vieraili kasvatustieteen tohtori, yrittäjyyskasvatuksen tutkija sekä rituaalipedagogi Outi Hägg. Hän liitti yrittäjyyskasvatukseen todella raikkaasti ja mielenkiintoisesti termit, kuten luova luottamus, identiteettineuvottelu, renesanssi-yrittäjyys, itsetuntemus, kesyttämätön alkuvoima sekä merkityksellinen elämä. Opettajan tehtävänä hänen mielestään on luotsata opiskelijoita kohti merkityksellistä ja hyvää elämää. Koulun keskeisin tehtävä on tartuttaa opiskelijoihin yrittäjämäisen toiminnan asenne.

Tuula Kurkisuo
Tuula Kurkisuo toimii pedagogisen kehittämisen asiantuntijana ja Yrittäjyyden oppimaiseman koordinaattorina Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omniassa.

Comments are closed.