TEKIJÄT

Circula-pelin on kehittänyt Suomen ympäristöopisto SYKLI yhteistyössä Nuori Yrittäjyys ry:n, Savon koulutuskuntayhtymä Sakkyn ja Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnian kanssa. Circulan kehittämistyön rahoitti Sitra.

Kiertotaloutta yrittäjyyskasvatukseen ja ammatilliseen koulutukseen -hankkeen toimijat kehittivät opetustaan kiertotalouden ja tulevaisuuden osaamistarpeita ajatellen.

  • Sykli toimi hankkeen vastuullisena kumppanina ja oli päävastuussa Circula-pelin ideoimisesta ja kehittämisestä. Sykli sisällytti kiertotalouden osaksi ympäristöalan erikoisammattitutkintoon valmistavaa koulutusta ja opettajien täydennyskoulutuksia.
  • Nuori Yrittäjyys vei kiertotalouden ja yritysvastuun osaksi toisen asteen ohjelmiaan. Oppilaitokset voivat hyödyntää Circulaa NY 24h -leirillä ja Vuosi Yrittäjänä -ohjelmassa. NY tuotti hankkeessa kiertotaloustestin, jolla nuoret yrittäjät voivat testata yritysideansa vastuullisuutta.
  • Omnia vei kiertotalouden osaksi yrittäjyyskasvatuksen ohjelmaansa, Yrittäjyyden oppimaisemaa. Circula-pelin avulla käsitellään tulevaisuuden yrittäjyyden ja kestävän kehityksen teemoja.
  • Sakky tarjoaa kaikille tutkinto-opiskelijoilleen mahdollisuuden painottaa opintojaan OmaPolulla. Kiertotalous ja Circula-peli linkittyvät sekä Yrittäjyyden että Kestävän kehityksen polkuun.

Lue lisää Sitrasta» ja kiertotalousopetuksen hankkeista»!

Yrittäjyyskasvatuksen ja yritysvastuun asiantuntijana on ollut lisäksi Green Coal Mining Oy. Circulan visuaalisen suunnittelun on toteuttanut Anne Jokisaari /Ad Express ja valokuvat on ottanut Joonas Lumpeinen.

Circula on Facebookissa!