Syklin koulutuspalvelut: osaamista ja kehittämistä

Tarvitsetteko henkilöstökoulutusta kestävästä kehityksestä, kiertotaloudesta tai vastuullisesta ammattitaidosta eri aloilla? Tukea ja innoitusta opetuksen kehittämiseen? 

Sykli tarjoaa räätälöityjä koulutuksia ja kehittämispalveluita ammatillisille oppilaitoksille. Meillä on yli viidentoista vuoden kokemus ammatillisen koulutuksen kentältä, ympäristöjohtamisesta pedagogiseen kehittämiseen ja henkilöstön kouluttamiseen. 

Tältä sivulta löydät esimerkkejä koulutustarjonnastamme. Sisällöstä ja toteutuksesta sovitaan tarkemmin tavoitteidenne mukaisesti. Suunnitellaan yhdessä teille sopiva kokonaisuus!

Johdon tulevaisuustutka

Tulevaisuustutka kääntää katseet päivittäisistä haasteista tulevaisuuden osaamistarpeisiin ja lähivuosien strategioista pitemmälle työelämän murrokseen. Mikä on ammatillisen koulutuksen rooli työelämän kehittäjänä ja tulevaisuuden rakentajana? Miten rooli otetaan haltuun vaikuttavasti ja vakuuttavasti?

Toteutustapa: luento ja fasilitoitu työpaja

Kenelle: oppilaitoksen johto ja keskijohto

Kesto: 3-6 tuntia

Hinta: alk. 900 € (+ alv. 24 %  + matkakulut)

Samaa matkaa – henkilöstö mukaan vastuullisuustyöhön

Koulutus motivoi, osallistaa ja sitouttaa henkilöstöä oppilaitoksen vastuullisuustyöhön. Koulutus voidaan toteuttaa osana oppilaitoksen strategiatyötä, tavoitteena ottaa henkilöstö mukaan tavoitteiden määrittelyyn, tai jalkauttaa strategia käytäntöön. 

Toteutustapa: luento ja fasilitoitu työpaja 

Kenelle: opetushenkilöstö, koulutuspäälliköt

Kesto: 3-6 tuntia

Hinta: alk. 900 € (+ alv. 24 % + matkakulut)

Tulevaisuuden kestävät osaajat – opetusta kehittämään

Vastuullisuus on osa ydinammattitaitoa: tietoja, taitoja, asenteita ja valmiuksia. Koulutuksen avulla oppilaitos määrittelee vastuullisen ammattitaidon osaamislupaukset valitsemilleen ammattialoille ja tutkinnoille, arvioi nykytilannetta sekä kehittää opetusta ja työelämäyhteistyötä Syklin kolmivaiheisen mallin mukaan. 

Toteutustapa: ennakko- ja verkkomateriaalit, fasilitoidut työpajat, kehittämistehtävät

Kenelle: Koulutuspäälliköt, tutkintovastaavat, opettajatiimit

Kesto: kolmen työpajan sarja, á 3-4 tuntia

Hinta: alk. 3200 € (+ alv. 24 % + matkakulut)

Kartalle kiertotaloudesta

Kiertotalous – kierrätystä, hypetystä vai mahdollisuus kestävään talouteen? Siitä otetaan selvää tässä työpajassa! Circula Kiertotalous- ja yrittäjyyspeli innostaa opettajat pohtimaan kiertotalouden mahdollisuuksia omalla alallaan. Koulutuspäivässä opettajat saavat valmiudet soveltaa kiertotaloutta ammattialalleen, hyödyntää Circula-peliä opetuksessaan ja laajentaa opetusta muilla aineistoilla menetelmillä. Circula on maksuton, toiminnallinen opetusmateriaali, joka on ladattavissa verkosta. 

Toteutustapa: Circula-pelityöpaja, keskustelu ja opetuksen ideointi

Kenelle: ammatilliset ja yto-opettajat, yrittäjyyskasvattajat

Kesto: 4-6 tuntia

Hinta: alk. 1200 € (+ alv. 24 %  + matkakulut), sisältäen painetun Circula-opetusmateriaalin

Circula Kiertotalous- ja yrittäjyyspeli opiskelijoille

Tekemällä oppii – myös kiertotaloutta! Circula-pelipaja innostaa nuoria ja aikuisia oppijoita. Se sopii yrittäjyyskasvatukseen, yhteisiin opintoihin (yrittäjyys ja kestävä kehitys) ja monille ammattialoille. Tilaa fasilitoitu Circula-paja opiskelijoillesi! Pajaan osallistuvat opettajat saavat samalla valmiudet pajan vetämiseen itse. 

Toteutustapa: Circula-pelityöpaja

Kenelle: toisen asteen opiskelijat (ammattikoulu ja lukio) ja näiden opettajat

Kesto: 3-4 tuntia

Hinta: alk. 900 € (+ alv. 24 % + matkakulut), sisältää painetun Circula-opetusmateriaalin

Tutustu myös Opetushallituksen rahoittaman henkilöstökoulutuksen hankkeisiimme

Oppilaitoksen laatu- ja ympäristöasioiden kehittämisen tueksi sopivat laatu-, ympäristö- ja turvallisuusjohtamisen palvelumme ja Ympäristöalan erikoisammattitutkintoon valmistava koulutuksemme. Lue lisää  Syklin verkkosivuilta

Ota meihin yhteyttä!

Heli-Maija Nevala
Koulutuspäällikkö
heli-maija.nevala@sykli.fi
050 3300297

Maria Runonen
Projektipäällikkö
Maria.runonen@sykli.fi
050 535 1001