Ostoskori: (0)

Kestävän kehityksen videoprojekti etä- tai lähiopetuksessa

Ammatillisille opiskelijoille järjestettiin videokilpailu kestävästä kehityksestä vuosina 2019-2020. Lyhyillä videoilla opiskelijat kertoivat, mitä kestävä kehitys heidän alallaan tarkoittaa.

Kilpailun myötä valmistui opetusmateriaalia, jota ammatilliset opettajat voivat hyödyntää, kun  opiskelijoille annetaan videotehtävä suoritettavaksi joko etä- tai lähiopiskeluna. Aineistoa voi soveltaa minkä tahansa oppiaineen osana. 

Aineistoon kuuluu ohjeet opettajalle ja opiskelijalle, kyselypohja käsikirjoittamisen tueksi sekä kuvakäsikirjoituspohja. Katso myös webinaaritallenteet, joissa käsitellään vinkkejä videon suunnittelusta aina editointiin asti.  

Alasivuilta löydät myös kaikki kilpailutyöt sekä finalistivideot, joita voi hyödyntää opetuksessa. Kilpailun voittajista voit lukea täältä.

Opettajan materiaali

Opiskelijan materiaali

 Info Oma kädenjälkeni -videokilpailusta

Webinaaritallenne 19.5.2020

Haluaisitko hyödyntää videoita ja videon tekoa osana opetustasi? Olisitko valmis tarttumaan valmiiseen Oma kädenjälkeni -opetusmateriaaliin, joka perehdyttää kestävän kehitykseen videoprojektin kautta? Herättääkö kilpailu kysymyksiä? 

Puolen tunnin webinaarissa kerromme lyhyesti, miten Oma kädenjälkeni -opetusmateriaalia voi hyödyntää ja mitä opettajan kannattaa tietää kilpailuun osallistumisesta. Webinaarissa varataan aikaa myös kysymysten esittämiselle.

Webinaarin kouluttajina toimivat projektipäällikkö Päivi Suihkonen ja kestävän kehityksen asiantuntija Tiina Taipale.

Kesto: 30 min.

Lataa esitys tästä: Info Oma kädenjälkeni -videokilpailusta (pdf)

Kestävä kehitys - vinkkejä videon suunnitteluun ja käsikirjoitukseen

Webinaaritallenne 26.5.2020

Miksi kestävä ammattitaito on nyt ajankohtaista? Entä miten auttaa opiskelijaa hahmottamaan oman alan kestävät toimintatavat? Tässä webinaarissa käsitellään myös sitä, miten pohdinnan lopputuote jalostetaan lyhyen videon käsikirjoitukseksi. Käymme läpi muun muassa käsikirjoittamisen genrejä ja kuulemme esimerkkejä YouTuben maailmasta.

Kouluttajina toimivat kestävän kehityksen asiantuntija Tiina Taipale Syklistä sekä viestinnän asiantuntija Anni Suvisuo SAKKI ry:stä.

Kesto: 48 min.

Lataa esitys tästä: Kestävä kehitys – vinkkejä videon suunnitteluun ja käsikirjoittamiseen (pdf)

Vinkkejä videokuvaukseen ja editointiin

Webinaaritallenne 28.5.2020

Videotehtäviä voi teettää helposti opiskelijoiden omia kännyköitä käyttäen. Mitä pitäisi silti ottaa huomioon, jotta videoihin saisi riittävän hyvän kuvan ja äänen laadun? Tässä webinaarissa annetaan kuvausvinkkien lisäksi eväitä videoiden editoinnin ohjaukseen. Aina editointia ei edes tarvita. Hyviä vaihtoehtoja kuitenkin on ilmaisista kännyköiden ja nettiselainten sovelluksista aina oppilaitosten maksullisiin muokkaussovelluksiin.

Lopuksi webinaarissa näytetään, miten valmiit videot voi halutessaan ilmoittaa Oma kädenjälkeni -videokilpailuun.

Kouluttajana toimii viestinnän asiantuntija Anni Suvisuo SAKKI ry:stä.

Kesto: 49 min.

Lataa esitys tästä: Vinkkejä videokuvaukseen ja editointiin (pdf) 

Lue lisäksi blogista: Vinkkejä mikrofonin käyttöön ja äänenlaatuun.