Tehtäviä työpaikoilla järjestettävään koulutukseen
Työssä oppiminen on osa ammatillista koulutusta ja ammattilaiseksi kasvamista.
Työpaikoilla tapahtuva oppiminen lisääntyy, mutta työpaikkojen osaamistaso ja käytännöt vastuullisuusasioissa vaihtelevat suuresti. Kaikki yritykset ja työpaikat eivät vielä ymmärrä vastuullisen yritystoiminnan ja ammattitaidon merkitystä. Tässä oppilaitoksella on paikkansa työelämän kehittäjänä: käydään keskustelua, opitaan edelläkävijöiltä, vinkataan perässä tulijoille.
Tältä sivulta löydät tehtäviä työpaikalla järjestettävän koulutuksen tueksi vastuullisuuden ja kiertotalouden teemoista. Tehtävät on pisteytetty sen mukaan kuinka vaativaa niiden suorittaminen on.
★★★ Tehtävä suoritetaan yhdessä työpaikkaohjaajan ja opettajan kanssa, laajempi tehtävä.
★★ Keskitason tehtävä, jonka suorittamisessa tarvitaan työpaikkaohjaajan pientä tukea.
★ Tähän on helppo tarttua! Lyhytkestoisempi ja helppo tehtävä, sopii kaikille, itsenäinen suorittaminen mahdollista.
Valitse tehtävät ja kääri hihat!
Autoalan tehtävät
Tarkistuslistat korjaamolle:
- Asiakaspalvelun tarkistuslista★★
- Korjaamon johtamisen tarkistuslista ★★
- Hankintojen tarkistuslista ★★
- Kemikaalien hallinnan tarkistuslista ★★
- Materiaalitehokkuuden tarkistuslista ★★
- Jätehuollon tarkistuslista ★★
- Energiansäästön tarkastuslista ★★
- Työympäristön hallinnan kartoitus ★★★
Kehittämissuunnitelma korjaamolle:
Kaikille aloille sopivat tehtävät
Ekokompassin tarkistuslistat:
Ympäristöosaavan ammattilaisen tarkistuslistat ja kartoitus:
- Jätehuollon tarkistuslista ★★
- Kemikaalien tarkistuslista ★★
- Materiaalitehokkuuden tarkistuslista ★★
- Työympäristön tarkistuslista ★★
- Asiakaspalvelun tarkistuslista ★★
- Energiatehokkuuden tarkistuslista ★★
- Hankintojen tarkistuslista ★★
- Työpaikan kehittämissuunnitelma ★★★
- Kestävän kehityksen kartoitus ★★★
Muut:
- Jätekartoitus työpaikalla ★
- Kiertotalous työpaikalla ★★★
- Työpaikan rooli kiertotaloudessa ★★
- Yrittäjän ilmasto-opas ★★★
Hotelli- ja ravintola-alan tehtävät
- Kestävän kehityksen työkirja ammattikeittiöille ★★★
- Kestävä kehitys annosruokien valmistus työssäoppimisjaksolla ★
- Kestävä kehitys pikaruokapalvelut työssäoppimisjaksolla ★
- Kestävä kehitys suurtalouden ruokatuotanto työssäoppimisjaksolla ★
- Kestävän kehityksen tehtävä ravitsemispalveluissa toimiminen työssäoppimisjaksolle ★★