Ostoskori: (0)

Tilaa koulutus

Tilaa koulutus

Henkilöstön osaaminen ja sitoutuminen on avaintekijä, kun organisaation ympäristövastuun tavoitteet viedään käytäntöön. Osaavat ja sitoutuneet työntekijät tekevät aloitteita, havainnoivat riskejä, viestivät asiakkaille ja tunnistavat asiakkaiden tarpeita ja niihin liittyviä liiketoimintamahdollisuuksia.

Tarjoamme koulutuksia ympäri Suomea. Tutustu ajankohtaiseen tarjontaamme koulutuskalenterissamme tai tilaa henkilöstöllesi koulutus, jonka räätälöimme organisaationne tarpeiden mukaan. Myös tutkintokoulutusta voidaan järjestää tilauksesta. Ota yhteyttä koulutuksen vastuuhenkilöön tai lähetä meille yhteydenottopyyntö tämän sivun alaosasta.

Yritysvastuuta käytännönläheisesti

Kestävän kehityksen osaamista tarvitaan kaikilla aloilla ja kaikissa työtehtävissä. Yritysvastuuta vaativat niin kuluttajat kuin säädökset. Ymmärrystä kestävästä kehityksestä tarvitaan yhä enemmän. Kestävän kehityksen koulutuksemme perehdyttävät osallistujat kestävän kehityksen ulottuvuuksiin, eli taloudelliseen, ekologiseen ja sosio-kulttuuriseen kestävyyteen. Lisäksi tutustutaan oman alan kannalta ajankohtaisiin kestävään kehitykseen nivoutuviin ilmiöihin. Koulutuksesta saat konkreettisia työkaluja siihen, miten edistää kestävää kehitystä – niin johtamisessa, työyhteisötasolla kuin omissa työtehtävissä.

  Kenelle: Räätälöitävissä: koko henkilöstö, yksiköt tai tiimit, tai yrityksen johto ja esihenkilöt.

  Kesto: Sopimuksen mukaan puoli päivää / yksi päivä

  Yhteyshenkilö:  Aura Piha, aura.piha@sykli.fi, 050 464 2696

Hinta: Puoli päivää alk. 900 € tai koko päivä alk. 1800 €. Hintoihin lisätään alv. ja matkakulut.

Laatu-, ympäristö- ja turvallisuusjohtaminen

Sykli tarjoaa koulutusta laatu-, ympäristö- ja turvallisuusjohtamiseen ja organisaation sisäiseen kehittämiseen. Koulutus voidaan toteuttaa johdolle ja esimiehille, näistä toiminnoista vastaaville asiantuntijoille tai koko henkilöstölle. Lue lisää laatu-, ympäristö- ja turvallisuusjohtamisen koulutussivulta.

  Yhteyshenkilö:  Minna Myllykoski, minna.myllykoski@sykli.fi, 040 740 6028

Vastuullisuusosaamista ammattilaisille

Vastuullinen ammattilainen tuntee työnsä ympäristövaikutukset, toimii vastuullisesti ja opastaa asiakkaita. Kestävän kehityksen ja vastuullisuuden osaaminen parantaa laatua, vastaa asiakkaiden kysyntään, rakentaa brändiä ja auttaa menestymään kilpailussa. 

Puolen tai yhden päivän mittainen koulutus tarjoaa ajantasaista ja luotettavaa tietoa vastuullisuudesta, sekä käytännönläheisiä esimerkkejä siitä, kuinka toteuttaa vastuullisuutta työssään joka päivä. 
 
Ammattilaisen kädenjälki -koulutus on tarjolla ruokapalvelualalle, kiinteistönhoitoon, matkailuun ja kaupan alalle. Ympäristöosaava  ammattilainen -koulutus on tarjolla puhdistuspalvelualalle. Yritys voi halutessaan hankkia Ammattilaisen kädenjälki -verkkokurssit tukemaan koulutusta.

  Kenelle: Koko henkilöstö: ammattilaiset yhdessä lähiesimiesten kanssa

  Kesto: Sopimuksen mukaan puoli päivää / yksi päivä

  Yhteyshenkilö:  Aura Piha, aura.piha@sykli.fi, 050 464 2696

Hinta: Puoli päivää alk. 900 € tai koko päivä alk. 1800 €. Hintoihin lisätään alv. ja matkakulut.

Yritysvastuu markkinoinnissa ja viestinnässä

Tekeekö organisaatiosi vastuullisia valintoja, joista kukaan ei tiedä? Uskallatko viestiä myös keskeneräisistä asioista? Organisaatioilta odotetaan vastuullista toimintaa. Viestimällä vastuullisuustyöstäsi varmistat, että toimintatapasi eivät jää oletusten varaan.
 
Koulutuksessa opit arvioimaan viestittävien asioiden painoarvoa, sovittamaan viestisi oikein eri kohderyhmille, välttämään viherpesun kaltaiset sudenkuopat sekä viestimään selkeästi myös hankalista asioista. Koulutus antaa monipuolisia näkökulmia vastuullisuusviestintään virallisen raportoinnin ulkopuolella.

  Kenelle: Koulutus sopii organisaatioiden asiantuntija, kehittämis- ja johtotehtävissä            työskenteleville, joiden toimenkuvaan kuuluu myös viestiminen

  Kesto: 3 tuntia

  Yhteyshenkilö:  Marja Kurkela, marja.kurkela@sykli.fi, 050 553 6619

Hinta: Alk. 900 €. Hintoihin lisätään alv. ja matkakulut.

Kiertotalous osaksi liiketoimintaa

Kiertotalous muuttaa yrityksiä. Yritykset muuttavat maailmaa.

Kestävän tulevaisuuden toteutuminen vaatii, että siirrymme lineaarisesta taloudesta kiertotalouteen. Edelläkävijäyritykset tekevät jo menestyksekästä liiketoimintaa kiertotaloudesta. Tehdään yhdessä yrityksellenne resurssivirtakartoitus, jossa identifioidaan ylijäämäresurssit ja kiertotalouden kehittämiskohteet. Näillä resursseilla pelataan Circula-peliä, joka sopii loistavasti yritysten tuotekehityksen innostajaksi. 

  Kenelle: Kaikki työntekijät, joilla on annettavaa tuotekehitykseen

  Kesto: Sopimuksen mukaan puoli päivää / yksi päivä

  Yhteyshenkilö:  Aura Piha, aura.piha@sykli.fi, 050 464 2696

Hinta: Alk. 1800 €. Hintoihin lisätään alv. ja matkakulut.

Ympäristöturvallisuuskortti™

Ympäristöturvallisuuskortti™ on valtakunnallisesti käytetty tapa perehdyttää henkilöstö ympäristövastuulliseen toimintaan. Se on tärkeä etenkin yrityksille, joissa käsitellään kemikaaleja tai jätteitä. Yksipäiväisen koulutuksen aiheet valitaan yrityksen tarpeiden mukaan. Niitä voivat olla esimerkiksi keskeinen lainsäädäntö, ympäristöturvallisuuteen vaikuttavat tekijät ja niiden havainnointi, jätteiden lajittelu ja kemikaalien turvallinen käsittely. Koulutuksessa käydään läpi myös ympäristöturvallisuuden merkitys yrityksen julkisuuskuvalle ja markkinoinnille, sekä miten ympäristöonnettomuudet ovat vaikuttaneet yritysten toimintaedellytyksiin. Kuljetusyrityksissä toteutettaessa noudatetaan Trafin vaatimuksia, mikäli osallistujille halutaan koulutuksesta CAP-merkintä. Haluttaessa voidaan harjoitella pienten öljyvahinkojen torjuntaa.
 
Koulutuskonseptin on suunnitellut ja sen omistaa Suomen ympäristöturvallisuuden kehittämiskeskus SYMKE. SYKLI on SYMKE:n valtuuttama kouluttaja.
 

  Kenelle: Yritysten henkilöstö, jäte- ja vesilaitosten henkilöstö

  Kesto: Yksi päivä

  Yhteyshenkilö:  Pauli Vennervirta, pauli.vennervirta@sykli.fi, 050 387 3938

 Hinta: 1000 € / päivä (+ alv. 24 %) + materiaalimaksut / henkilö + ammattipätevyyden kirjaaminen Trafille / henkilö

Hanki kursseja!

Tekijät

Ammattilaisen kädenjälki -verkkokurssit on rakennettu SYKLIn, Perho Liiketalousopiston ja Aalto yliopiston yhteistyönä. Rakentamista on rahoittanut Hämeen ELY-keskus.